Verkeersangst

Als autorijden angst voor u betekent, is het volgen van een cursus angstbeheersing een stap in de goede richting.

 

OORZAAK

Verlies of gebrek aan zelfvertrouwen in de auto kan verschillende redenen hebben. 

De 1 heeft een verkeersongeval meegemaakt waardoor het autorijden ineens niet meer zo vertrouwd is. De ander heeft niet zoveel rij-ervaring waardoor men zich onzeker voelt in het verkeer. 

 

GEVOLG

Angst en onveiligheid ervaren tijdens het autorijden is een probleem. Het zweet in de handen hebben bij het rijden op een autosnelweg of gewoonweg niet meer in de auto durven stappen zijn vaak gehoorde klachten. 

 

ANGSTBEHEERSING

Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want wees eerlijk: als je al jaren de autosnelweg mijdt of de auto voor de deur laat staan, dan is veranderen niet zo eenvoudig.

 

Het volgen van een cursus angstbeheersing bij Verkeersschool Arie Stolte kan uitkomst bieden. 

 

DE CURSUS

In eerste instantie wordt er gekeken naar wat nu precies het probleem is. Afhankelijk van de uitkomst wordt een plan van aanpak opgesteld.

Kortom; een individuele aanpak, want rij-angst is voor elk persoon weer anders. De instructeur bepaalt in overleg met jou, in hoeverre de cursus rij-technisch wordt ingevuld.

Afgestemd op jouw probleem wordt de tijdsduur van een les vastgesteld.

 

DE DREMPEL

Een eerste stap zetten is niet gemakkelijk, maar wel heel belangrijk. Want met een zeker en veiliggevoel achter het suur zitten wil iedereen. 

 

Een vrijblijvende afspraak is zo gemaakt. Even rustig praten over je probleem en kijken hoe dat opgelost kan worden. Wil je toch liever gelijk in de auto stappen, dan kan dat ook. 

 

De eerste drempel om contact op te nemen moet je zelf nemen, daarna doen we het samen.